JOŠ JEDNA USPJEŠNO PROVEDENA VJEŽBA EVAKUACIJE (foto)

U OŠ Mato Lovrak Nova Gradiška 18. travnja 2018. godine provedena je vježba evakuacije.

OSMT evakuacija

Evakuacija je promišljeno, organizirano i učinkovito napuštanje radnih prostora ili objekata prije nego što nastupi ugrožavanje života i zdravlja osoba, uzrokovano požarima, potresima i sl.

Prema Zakonu o zaštiti na radu ustanove u Republici Hrvatskoj ovakve su vježbe dužne organizirati najmanje jednom u dvije godine. 

Vježba je započela točno u podne znakom za uzbunu. Učenici su zajedno sa svojim nastavnicima i ostalim radnicima Škole organizirano i po utvrđenom planu evakuacije u vrlo kratkom vremenu napustili školsku zgradu.

VJEŽBA EVAKUACIJE

Na školskom igralištu članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Policijske postaje Nova Gradiška i Vatrogasne postrojbe Nova Gradiška izveli pokaznu vježbu.

Najprije su članovi  HGSS-a demonstrirali potragu za unesrećenim, izvlačenje iz ruševina i imobiliziranje, vatrogasci spasili unesrećenog iz „zapaljenog“ objekta, a članovi ekipe Prve pomoći naše škole pokazali su kako sanirati ozljede. Gradske službe su na svojim promidžbenim pultovima upoznali učenike naše škole s programom svoga djelovanja.

FVJEŽBA EVAKUACIJE

„Uz vas smo sigurni!“ izjavila je ravnateljica Škole Vesna Lončar-Cindrić zahvaljujući se službama GSS-a, policije, vatrogasaca i Crvenog križa na pomoći u izvođenju vježbe. Nakon vježbe evakuacije gospodin Željko Valešić iz Centra 112 za učenike 2. razreda održao je edukativno predavanje.

VJEŽBA EVAKUACIJE

Na radnom sastanku sudionika analizirana je provedba vježbe. Svi su sudionici bili iznimno zadovoljni provođenjem vježbe, znanjem i ozbiljnošću naših učenika.

Za web pripremili: članovi ekipe Školskog radija OŠ Mato Lovrak
Mentor: Natalija Golovrški, prof.

skolski radio logo