Izdvojeni GlasKategorija  "Izdvojeni glas" svakodnevno će, spajajući globalno i lokalno, otkrivajući i informirajući, kroz, isključivo, 
autorske tekstove svih novinarskih formi nastojati podići ljestvicu medijske pismenosti, te u fokus staviti vrijedne teme, ljude i događaje, vraćajući dostojanstvo profesiji,ali i potvrđujući kako alternativa uvijek postoji.
Jer," a zašto ne drugačije...?"
Tekstove financira Vijeće za elektroničke medije sredstvima Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija

Auschwitz - Grad mrtvih

Auschwitz ima kompleksnu i iznenađujuću povijest, koja na mnogo načina odražava svu zamršenost nacističke rasne i etničke politike.

Ovaj logor u početku nije zamišljen kao logor za ubijanje Židova, nikad mu isključiva zadaća nije bila “konačno rješenje” – premda mu je to s vremenom postala temeljna zadaća. Svojim je destruktivnim dinamizmom bio fizičko otjelovljenjenje temeljnih vrijednosti nacističke države.

Opširnije: ...

Mislite da je zima,da nas je pogodio val hladnoce koji je tesko podnjeti...varate se

Istočnosibirsko selo Ojmjakon (Republika Jakutija) jedno je od najhladnijih mjesta na planetu.

To je ujedno i najhladnija točka na sjevernoj zemljinoj polutki i najhladnije stalno naseljeno mjesto na Zemlji. Zimi temperatura na ovom „polu hladnoće“ pada na minus 60 stupnjeva Celzijusa. Teško je zamisliti da ljudi uopće mogu živjeti u tako teškim klimatskim uvjetima, a taj kraj je zapravo čuven po svojim dugovječnim stanovnicima.

Opširnije: Mislite...

Potkategorije

 • Izdvojeni Glas
 • Izdvojeni Glas - OCD
  

  S portalom po kojemu upravo (rekli bi Slavonci) „šoblate“ i koji je u proteklih nekoliko godina postao relevantan izvor (pomalo)drugačijih informacija,uz naš drugi, značajno mlađi,ali ne i manje važan medij - UNITAS WEB RADIO, prvi i za sada jedini neprofitni internet radio u Slavoniji, ponosni na činjenicu kako smo rasli i narasli iz organizacije civilnog društva, želja nam je postati medijska platforma koja će na jednom mjestu okupljati sve lokalne,regionalne, ali i nacionalne udruge, pružajući im prostor za prezentiranje rada i aktivnosti kojima svakodnevno značajno obogaćuju život lokalne zajednice. Jer, samo međusobnom suradnjom možemo uspijeti i osnažiti civilno društvo

  Jer," a zašto ne drugačije...?"
  Tekstove financira Vijeće za elektroničke medije sredstvima Fonda za pluralizam i raznovrsnost 
  elektroničkih medija
 • Gaudeamus

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner