POSLOVATI U NOVONORMALNOM - Intervju Darko Grundler - Vijuga

Vijuga J.d.o.o. je firma koja je osnovana početkom 2021. godine u Osijeku. koja ima svoju platformu na kojoj okupljamo umjetnike i ljubitelje umjetnost, podsubjekte u svijetu umjetnosti naravno za podsubjekte radimo i Web riješenja kao što su Web stranice webshop-ovi.

Početci su u  bavljenju fotografijom  i nekako rodila se zamisao o nekom virtualnom mjestu gdje bi mogao objavljivati radove a usput stvoriti mogućnost gdje bi neafirmirani umjetnici dobili priliku za afirmaciju sebe u svijetu umjetnosti i da pokažu samo najbolje što rade i te se iz toga rodila ideja i tako došla neka ideja za Vijugu.

Opširnije: ...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Otokarom Bileš - Foto-Oto

Obrt za fotousluge postoji preko 40 godina,

 

u svijet fotografije sam ušao poslije završenog 5. razreda osnovne škole zavolio fotografiju i još u djetinjstvu odlučio da će mi to biti poziv i sredstvo egzistencije. Ispostavilo se kroz dugi niz godina da bavljenje ovim zanatom mogu stvoriti egzistenciju za još nekoliko osoba.

Opširnije: ...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Igorom Šanti

Firma je osnovana 2008 godine sa željom da postanemo specijalizirani dobavljač ugostiteljske opreme i aparata za ugostiteljstvo, u samom startu poslovanja smo se orijentirali samo na stakleni asortiman te smo postupno uvodili i ostale potrepštine za ugostiteljske objekte kao sto su sredstva za pranje i čišćenje ugostiteljskih objekata.

Kako ste došli na ideju za otvaranje tog posla.

Dugi niz godina provedenih u trgovačkom zvanju, zamijetio sam da je to asortiman koji se teško nabavlja i da ugostitelji muku muče kako nabaviti sve što im je potrebno na jednom mjestu, tako sam u početku radio samo kroz malotrgovački obrt da bi kroz određeno vrijeme pokrenuo i veletrgovačko skladište ugostiteljskog sitnog asortimana.

Opširnije: ...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Ljiljanom Šoch

Ljiljana Šoch je poduzetnica  punih 18 godina. Svoj poduzetnički put započela je otvaranjem salona vjenčanica Exclusive, a nakon par godina, kako su ona i suprug kupili kuću sa ugostiteljskim prostorom širi poslovanje i na ugostiteljstvo i otvaranjem caffe bara Carpe Diem.

Kako bi „podigla „ugostiteljski posao, započinje sa organizacijom raznih događanja u caffe baru, prvi u gradu organiziraju Stand up komedije, razne koncerte, predstavljanja knjiga, okupljanja i druženja poslovnih žena i dr..

U međuvremenu se školuje za event managera, jer joj se svidjela organizacija događaja, ali kako voli i modu i sve što je lijepo, a bavi se vjenčanjima, 2015. organiziram 1. sajam vjenčanja, koji je sada jedna prekrasna velika manifestacija i prošle godine je trebao biti peti po redu, no zbog pandemije nije održan, ali kako kaže bit će ove godine.

U međuvremenu svoje dvije djelatnosti spaja u treću i nastaje Exclusive events, obrt za usluge.

Opširnije: ...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - G-Trans, povremeni putnički prevoznik

G-Trans je autoprijevoznička tvrtka koja se prije svega bavi povremenim putničkim prijevozom u zemlji i inozemstvu. Za potrebe prijevoza koristimo tri mini busa i dva autobusa od 52 sjedeća mjesta

.

Otkud ideja za tom vrstom posla

Nakon godina rada u dvije velike firme za putnički prevoz odlučujem se uću u poduzetničke vode a na nagovor obitelji krećemo u to sa manjim vozilima za putnički prijevoz.

Opširnije: ...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Antunom Grgić

Imao je vlastite poljo-apoteke, radio kao zastunik tvrtki koje proizvode zaštitna sredstva potrebna u poljoprivrednoj proizvodnji i u konačnici se ipak odlučio na kruh sa sedam ili osam kora-poljoprivrednu proizvodnju i otvaranje vlastitoga Obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva

Naš sugovornik je Antun Grgić iz Brđana, mlad, obrazovan čovjek, koji je odlučio ostati na selu, a poslije sudjelovanja u Domovinskome ratu, svoj doprinos razvoju Domovine daje proizvodnjom i ulaganjem u plodnu slavonsku zemlju.

Opširnije: ...