Predstavljamo Vam.... splitski reper Žuvi

Sve više smo svjedoci kako hrvatska rap i hip- hop scena nije nimalo ,, zamrla'' jer često možemo čuti mlade i talentirane repere kako se probijaju kroz radio aparate.

Slavonsku scenu češće pratimo, kao i zagrebačku, nekako nam je bliža, ali splitska hip- hop scena je itekako živa i u punom procvatu.

Jake i moćne rime, tjeraju nas na razmišljanje, savršeni i plesni beatovi nas tjeraju na pokrete, a jedan od obećavajućih mladih hip- hopera je itekako splitski reper Žuvi.

Zaljubljenici u hip- hop glazbu će uvijek reći da je to stil života koji, dodali bismo, ako se sluša dublja poruka prenesena rimama, može mladog čovjeka osvijestiti za život odraslih. Hip- hop oslikava trenutno društvo u vremenu u kojem pjesme nastaju, tako je slučaj i kod našeg sugovornika..

Osim što je na hrvatskoj hip- hop sceni prisutan već zadnjih petnaestak godina i iza sebe je već ostvario zavidan broj snimljenih uradaka i gostovanja, u ovom smo intervjuu pokušali saznati nešto više o njemu i što nas sve još očekuje u budućnosti od njegovih projekata.

Kakva scena je u Splitu, koga bi recimo izdvoji od novijih izvođača, koliko dugo i kako je radio na svom posljednjem albumu pročitajte u nastavku ovog razgovora u kojem Vam predstavljamo Žuvija: 

NGB: Lijep pozdrav, za početak nam se predstavi ukratko.

Ja sam Jurica Žuvela reper iz Splita.

NGB: Koliko si dugo već na hip- hop sceni? 

Na Hip - Hop sceni sam već 15 godina.

NGB: Na kojem projektu trenutno radiš? 

Trenutno radim na realizaciji pjesme i spota Dusseldorf.

NGB: Kako publika reagira na tvoje pjesme?

To bi morali pitati njih, ali ima svega; i pozitivnih i negativnih komentara. Ovisi koja je stvar u pitanju.

NGB: Kakva scena je u Splitu?

Scena u Splitu je trenutno nikad jača jer ima jako puno kvalitetnih izvođača.

NGB: Je li hip- hop scena u Hrvatskoj obećavajuća i koga bi izdvojio od izvođača? 

Mislim da je jako obećavajuća jer stalno iskaču mladi i talentirani reperi. To ide velikom brzinom pa je jako teško i upratiti sve. Izdvojio bih Pacijente iz Splita jer mi se sviđa njihov rad.

NGB: S kim si dosad već ostvario suradnju, a s kim bi volio još ostvariti suradnju?

Dosad sam surađivao sa Sašom iz T.B.F. - a , Žukiem , Tomom , Pacijentima , Gršom , Vojkom , Krešom , Ruganjem i još dosta drugih izvođača.

Volia bi ostvarit suradnju sa svakim reperom koji ozbiljno pristupa svemu tome.

NGB: Reci nam malo o svom posljednjem albumu? (tko su gosti, gdje je sniman, koliko dugo je sniman) 

Moj posljednji album nema gostiju. Sniman je u ovo vrijeme, prošle godine u mojoj sobi. Rad na cijelom albumu je trajao 2-3 mjeseca.

NGB: Tko je zaslužan za spotove i kako se snimaju?

.Za Dusseldorf spot koji uskoro izlazi je zaslužan Marin Gabelica, a za Vestibul Mario Podrug i Dino Šantić. Slože se ideje pa se ide u realizaciju.

NGB: Može li se živjeti od hip- hop glazbe i što nas još očekuje?

Od Hip-Hop glazbe se može živjeti ako stalno odigravaš dobre poteze. U suprotnom se baš i ne može živjeti od hip- hopa. Očekuje vas Dusseldorf i još puno toga lijepoga što spremam u naredom periodu.

NGB: Za kraj ovog našeg razgovora, reci nam koji su tvoji glazbeni uzori?

       Svi izvođači koji su kroz glazbu ostvarili svoje snove.

Do sada je već ostvario zavidne suradnje i zanimljive glazbene uratke, mi ćemo s nestrpljenjem čekati njegove sljedeće korake i ostvarenja.

Dosadašnje snimljene pjesme Žuvija poslušajte u redovnom progranu Unitas WebRadija, prvog hrvatskog naprofitnog internet radija portala NG- Buntovnici, a mi samo možemo poželjeti sreću i još puno završenih projekata ovom mladom i obećavajućem glazbeniku.

AEM banner