Realni crew-nove pjesme nova album, novi spotovi...

Zagrebačku hip- hop grupu Realni crew već smo predstavili na portalu NG-Buntovnici i Unitas Webradiju kao i album Nipera.

Ovog puta ćemo Vam predstaviti album koji su zajedno rade Niper i Tommy MC i očekujemo ga ubrzo. O njihovim pojedinačnim karijerama, sada i zajedničkoj suradnji, o suradnji sa ostalim reperima i kako su se snašli za vrijeme korone i svih zabrana, popričali smo s obojicom:

NGB: Lijep pozdrav ispred portala NG- Buntovnici, predstavi nam Realni crew, molim vas.

Tommy MC: " Realni Crew "; nastali smo 2014 god. kada sam se priključio Realnim glavama, Franu i Niperu, te smo snimili kao trojka. stvar "Tko smo mi " ( jedina stvar u trojnom sastavu). Fran nije nastavio raditi sa nama, a m smo snimili još " Crne noći Zagreba "; i " Dobro došli u moj svijet " (ova druga stvar snimljena je kao i spot - snimao Mislav Petek). Zatim sam bio i na Niperovom albumu kao gost na nekim stvarima, odnosno sve to ide kao" Realni Crew " .

Niper: Lijepi pozdrav i vama portalu NG-buntovnici. Realni Crew činimo Tommy MC i moja malenkost, Niper. Grupa postoji od 2014. godine,nastala je čisto slučajno pošto sam imao grupu Realne Glave. Tommy Mc je ,,uletio“ na jednoj stvari koju smo radili i u refrenu se spominje“tko smo mi Realni Crew pitaj njega,pitaj nju“ i tako je nastala grupa Realni Crew.

NGB: Zašto Realni crew, što to znači?

Niper: Realni Crew zato što smo realni, pričamo o realnim stvarima. I svi koji nam gostuju na pjesmama su dio tog Crew-a.

Tommy MC: Realni Crew gleda realno na život koji ga okružuje, bez lažnog uljepšavanja. Socijalno vjerska tematika koja se suprostavlja političko religioznom sustavu.

NGB: Otkad smo vas predstavili na portalu NG- Buntovnici, što se promijenilo?

Tommy MC: Ha! Mnogo se toga mijenja u svakodnevnom životu, kao i svijet koji nas okružuje, a i čovjek putuje prema zrelijim razmišljanjima uviđajući da kapljica ovog živoza nije ništa prema oceanu vječnosti !

Niper: Pa i nije, radimo normalno, skupljali smo ideje za dalje, beatove,teme,imalih par nastupa, mojih par gostovanja i to je to.

NGB: Pripremate novi album, pa nam reci kada bismo ga mogli očekivati na tržištu?

Niper: Da, pripremamo novi i naš prvi zajednički album,a ,,na cestu'' kada će izaći, to ne znamo... Nedavno smo skupili beatove na hrpu i odredili beatove za koju pjesmu ćemo snimati.

Tommy MC:Teško je reći, mi volimo sve dobro snimiti i odraditi, tako kada se album pojavi da je ,,bomba''.

NGB: Nekoliko singlova ste već dosad snimili. Tko je sve radio na njima, spotovima...

Tommy MC: Na svim mojim spotovima u novije vrijeme (2015 god.) radio je moj dragi suradnik Mislav Petek. Spotovi stvari: " Božji Ritam ", " Gori Babilon " i " Dobro došli u moj svijet " sa Niperom kao " Realni Crew " ; koji je napravljen prije 3 god.

Devedesetih godina spotove mi je radio moj prvi producent Davor Maričić. A spotovi su bili za stvari: " Money ", " Yo baby " i. " Božićni rap ". Money spot se puštao u " Top Dj.Magu " emisiji koja je, kao i

" Hit Depo ", bila popularna u devedesetim godinama. Pustila ga je Irena Šćurić koja je bila i jedna od voditeljica te popularne muzičke emisije. Intervju koji sam snimio sa Davorom Maričićem također je priložila uz spot. " Yo baby " bio je na 5mj. Hit Depoa, legendarne muzičke emisije koji je obuhvaćao stranu i domaću top listu tog vremena, a vodili su je Danijela Trbović i . v Hamed Bangoura. " Božićni rap " također, a pustio ga je i Ante Batinović u svojoj emisiji " Rock Expres.

Niper: Tako je, napravili smo par singlova i najavili našu suradnju, a ja sam za to vrijeme radio na svom albumu Izgubljene Igračke. Spotove je radio Mislav Petek, Kruno Licitar Macola mixao pjesme.

NGB: Kako publika reagira na vaše singlove koje ste dosad snimili?

Niper: Dobro stvarno smo zadovoljni.

Tommy MC: Oni koji vole rap i ono što radim imaju riječi hvale, ali volim i kritike pogotovo ako su dobronamjerne, jer one te osvijeste da popraviš greške i budeš bolji. Inače zadovoljan sam sa stvarima koje sam do sada napravio.

NGB: Osim Realnog crewa, ti imaš i solo karijeru. Što možeš reći, kako je tvoj solo album prepoznat među hip- hop krugovima?

Niper: Da tako je. Imam svoj samostalni album Izgubljene Igračke,uskoro ću početi i drugi solo projekt. Sve ćete znati na vrijeme. Dobro, zadovoljan sam.

Tommy MC: ''Bez dlake na jeziku " album koji sam napravio samostalno i uz ohrabrenje frenda Mije. Stvari su nastale od 91 god. pa nadalje (doba domovinskog rata), ali 2010. tek uzimam stvari koje su mi bile najjače, sve skupa 23 stvari na albumu, računajući intro, pet skitova od kojih je četvrti freestayle, i outro. Poznati gosti na albumu su Alex (B.F.), Sett koji je većinom i producent, Edo Maajka i naravno Target legendarni frend (Tram 11). " Mr Policeman " danas dobro poznata stvar sa jedne od Targetovih domaćica na kojoj je gostovao Alex iz B.F. ; na albumu je verzija Andrejevog beata (producent Def - Dre iz Dubrave). " Underground " (ritam vrući) feat Edo Maajka. Zatim i

" Duhovna Revolucija " za koju namjeravam napraviti i 2. dio koji će se nalaziti na našem albumu "Serum Istine " (Realni Crew). Psihijatar još jedna zanimljiva stvar gdje govorim kako je doktor napravio od pacijenta ovisnika o tabletama i stavio ga u još gorje stanje. Muhamed Muha na uvodu u stvar. "JNA " o jugo armiji i mom odsluženju vojnog roka u političkoj zbrci raspada Juge (crni humor i ironija). " Totalno smo spaljeni " 1. i 2., drugi dio producirao Andrej Def. " Ganksta " feat Sett o klincima koji se furaju na gangstere. Evo to su neke bitnije stvari sa toga albuma sa kojega nije ništa pretvoreno u spot.

NGB:Kako ova čitava novonastala situacija sa koronom zapravo djeluje na glazbenu industriju, to jest na izvođače?

Niper: Pa što se tiče financijski, ja to ne osjetim jer ne živim od toga,a sad koji glazbenici žive od muzike, oni osjete sigurno i to dosta. J edino što imaju više vremena biti kreativniji i dobili su ideje nove.

Tommy MC: Ja se ne smatram nekom jakom muzičkom zvijezdom tako da mi ova takozvana pandemija ne donosi novčane probleme i gubitke kao poznatoj zabavnoj pop sceni. Više problema od slabe plaće i velikih režija. Inače važnije mi je ostaviti jaku i iskrenu poruku nego se okititi slavom.

NGB: Osim ovog albuma koji možemo očekivati, radite li na još nekim projektima?

Tommy MC: Radim na svom drugom albumu, ali vidjet ćemo, ako bude volja Božja bit će i albuma.

AEM banner