Predstavljamo Vam.... splitski reper Žuvi

Sve više smo svjedoci kako hrvatska rap i hip- hop scena nije nimalo ,, zamrla'' jer često možemo čuti mlade i talentirane repere kako se probijaju kroz radio aparate.

Slavonsku scenu češće pratimo, kao i zagrebačku, nekako nam je bliža, ali splitska hip- hop scena je itekako živa i u punom procvatu.

Opširnije...

Čitanje radova mladih novogradiških pisaca uvertira u 7. novogradišku Noć kazališta

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ 20. je studenoga u dvorani Doma kulture u ranim poslijepodnevnim satima upriličeno javno čitanje radova mladih novogradiških pisaca.

Ovaj je kulturni događaj ostvaren u suradnji sa Ogrankom Matice hrvatske u Novoj Gradiški, a nazočili su mu naši gimnazijalci u pratnji prof. Sonje Latal. Naravno i ovom prigodom poštivane su sve epidemiološke mjere.

Opširnije...

Pripovijedanje zabavlja, nadahnjuje, opušta i povezuje

Narodne bajke, mitovi, legende žive i prenose se usmenom predajom već tisućama godina. U današnja vremena potrebnije su više nego ikada.

Davno prije, pripovijedalo se odraslima. Vremenom pripovijedanje, bajki...postaje rezervirano samo za djecu, a sada sve više uviđamo da priče i pripovijedanje imaju važno mjesto u životu kako malih, tako i velikih.

Opširnije...

Na tri UNESCO-ove liste svjetske nematerijalne baštine čovječanstva i 17 hrvatskih kulturnih fenomena

Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama, vrijedna je izložba Etnogarfskoga muzeja Zagreb, koju do 18. siječnja 2021. imaju prigodu razgledati i Novogradiščani, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera

Autorica izložbe je muzejska savjetnica Etnografskog muzeja dr. sc. Iris Biškupić Bašić, ujedno i urednica pratećeg bogato opremljenoga Kataloga. Autorica likovnog postava je dizajnerica Nikolina Jelavić Mitrović.

Opširnije...

Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama

Iznimno je vrijedna izložba Etnografskoga muzeja Zagreb otvorena 29. listopada u Gradskom muzeju Nova Gradiška.

Izložba je nastala 2011. godine na inicijativu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, danas Ministarstvo kulture i medija, u organizaciji i provedbi Etnografskoga muzeja u Zagrebu, a realizirana je zahvaljujući rezultatima dugogodišnjeg rada čitavog niza stručnjaka koji su u suradnji s lokalnim zajednicama te nositeljima tradicijskih znanja i vještina od 2009. godine do današnjih dana uspješno nominirali 17 kulturnih fenomena na tri UNESCO-ove liste svjetske nematerijalne baštine čovječanstva.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner