,,Podilaženje lijenosti'' i ,,Normalni ljudi'' u Osijeku- intervju s autorom

Denis Vidović je književnik rođen u Sisku, mlad je, ali jako lijepo progovara u svojim književnim radovima o stanju u našem društvu.

Naspisao je zbirku aforizama pod nazivom ,, Podilaženje lijenosti'' koja je jako dobro prihvaćena od strane publike. Britko, sarkastično, ironično nekada izdvaja apsurdne situacije u društvu kojih smo svi zapravo svjesni. Napisao je i knjigu ,, Normalni ljudi'', a kako će promociju svojih knjiga imati u Osijeku uskoro, odlučili smo s njim malo popričati i saznati nešto malo više o njegovom radu i o njemu samom.

Opširnije...

VATROMET KULTURE 2020.

I ove godine u Pučkom otvorenom učilištu M. A. Relković Nova Gradiška održavat će se brojne aktivnosti u sklopu našeg nagrađivanog projekta VATROMET KULTURE.

Kojim se nizom edukativnih, kreativnih radionica, koncertima klasične glazbe, izložbama, predstavama… želi  djeci približiti kultura i umjetnost kao sastavni dio obrazovanja. Projekt koji je POUMAR pokrenuo s ciljem kazališnog, glazbenog i likovnog opismenjavanja djece i mladih provodit će se tijekom pet mjeseci, a svaka aktivnost je prilagođena određenoj skupini djece i mladih.

Opširnije...

Žene vole pametne muškarce

Iako smo već imali priliku u Novoj Gradiški prisustvovati promociji knjige Zlatka Erjavca ,, Žene vole pametne muškarce'',

u Osijeku smo iskoristili priliku pa porazgovarali s autorom. Pitali smo ga kako je zadovoljan svime, nakon što je knjiga prošla dosta promocija, dospjela u mnoge ruke čitatelja i čitateljica, zanimalo nas je što još ima u planu, koji su to pametni muškarci, je li njegova čitateljska publika više ženska ili muška…

Opširnije...

Jasna Šemiga Pintarić u Osijeku je imala promociju svoje knjige

U Osijeku u prostorijama Knjižare Nova 23. siječnja 2020. godine održana je u večernjim satima promocija knjige ,, Ljubav dolazi kasnije'' autorice Jasne Šemiga Pintarić iz Šandrovca kraj Bjelovara.

Jasna je pjesnikinja i književnica koja je još u ranoj mladosti napisala mnoštvo pjesama, ali je svoju prvu zbirku poezije, ,,Nemiri iz utrobe'', izdala tek prije nekoliko godina. Kako je rekla i najavila, ima još šest napisanih romana, a trenutno piše sedmi. U Osijeku je predstavljala svoj ljubavni roman ,, Ljubav dolazi kasnije''.

Opširnije...

Dvostruka promocija knjiga u Novoj Gradiški

U Gradskoj knjižnici Nova Gradiška 24. siječnja 2020. godine održana je promocija dviju knjiga.

Eric Johansson, književnik iz Osijeka, predstavio je svoj roman ,,Izlet smrti'' , a Jasna Šemiga Pintarić iz Šandrovca kod Bjelovara u novogradiškoj Gradskoj knjižnici predstavila je svoj prvi roman ,, Ljubav dolazi kasnije''. Moderatorice promocije bile su prof. Biljana Dakić, v.d.ravnateljice Gradske knjižnice Nova Gradiška i Martina Piccolo, novinarka portala NG- Buntovnici i Unitas Webradija.

Opširnije...

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Edukacija, učenje i ponavljanje, važne su za napredak i razvoj, a tom se idejom vode i članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška, koji su protekloga vikenda bili organizatori Seminara međimurskih pjesama i plesova.

Mladi Trenkovci pozvali su i prijatelje folkloraše iz cijele regije, pa su se tako odazvali članovi kulturno umjetničkih društava iz Darde, Slavonskog Broda, Oriovca, Cernika, Siska i Kupljenova, njih više od 20.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner