Kreativni ste? Upoznajte Vijugu

Ukoliko se bavite nekim oblikom umjetnosti, želite pokazati svoj rad cijelom svijetu, Na pravom ste mjestu!

Platforma Vijuga je upravo mjesto na internetu gdje možete pokazati svoje kreativne radove, biti ocijenjeni ili naručiti i kupiti neku umjetninu. Htjeli smo saznati nešto više o tom mjestu pa smo razgovarali s Darkom Grundlerom, osnivačem Vijuge:

NGB: Lijep pozdrav ispred portala NG-Buntovnici, za početak nam se predstavite i recite nam što je Vijuga?

Lijep pozdrav svima na portalu NG-Buntovnici. Moje ime je Darko Grundler,a osnivač sam i pokretač Vijuge. Vijuga je zapravo mjesto koje na interntu okuplja umjetnike, ljubitelje umjetnosti i poslovne subjekte..

NGB: Koliko dugo već djelujete i na koji način okupljate umjetnike?

Vijuga djeluje od 2017. godine. Platforma je iz Osijeka, a okupljamo umjetnike tako da nam se oni pridruže na Vijugu, popune svoje podatke, te počnu objavljivati svoje fotografije ili sve one umjetničke radove i ono čime se bave. Trenutno imamo nekoliko vrsta umjetnika na Vijugi: fotografe, slikare, kipare, ljude koji objavljuju književna djela i umjetnike koji se bave rukotvorinama, nakitom.

NGB: Kako se postaje član Vijuge?

Svatko može postati dio Vijuge tko je stariji od 15 godina. Bitno je samo da budu što aktivniji na Vijugi kako bi oni mogli biti motivacija za ostale umjetnike da nam se pridruže. Od sad također mogu sudjelovati na Prime Vijugi gdje se mogu predstaviti kao umjetnici ili umjetnice te pokazati sve ono što oni rade, na koji način rade. Njihovi radovi, također, mogu biti birani u različitim rubrikama gdje se biraju najbolji radovi proteklog tjedna ili mjeseca. Od ove godine, isto tako , postoji i mogućnost da umjetnici primaju narudžbe za svoje radove, svi koji su već kupovali neke njihove radove, mogu ih ocijeniti ili napisati recenziju, a također, i prodavati svoje radove.

NGB: Koji su Vam planovi za dalje?

Ove godine, uz sve već rečeno, dolazi i aplikacija za mobilne uređaje tako da, u osnovi, vjerujem kako će ovo biti odlična godina u kojoj ćemo moći pokazati sve svoje radove.

NGB: Recite nam nešto više o Tjednu knjige koji počinje uskoro, kako se prijaviti i sudjelovati na njemu?

Tjedan knjige je zapravo tjedan u mjesecu u kojem je sve vezano uz knjige, bilo da su to same knjige ili neki drugi radovi povezani s knjigama: fotografije, slikarstva, kiparstva, digitalnih ili ostalih umjetnosti tako da svatko tko želi može objaviti još svoje radove na Vijugi pa se biraju najbolji radovi. Također i književnici, na Vijugi mogu pokazati svoja djala svih narednih tjedana. Ne samo ovaj tjedan. Tjedan knjige ćemo imati svaki mjesec kako bismo promovirali i potaknuli ljude upravo u stvaranju te vrste umjetnosti i kako bismo uživali u odličnoj književnosti i svemu što nam književnost može dati.

NGB: Hvala Vam i želimo Vam još puno sreće u daljnjem radu.

     Hvala i Vama što ste nam dali priliku da se predstavimo. Drago mi je da ste prepoznali Vijugu kao dobro mjesto na kojem možete uživati u odličnim umjetničkim radovima.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner