Održana izborna Skupština novogradiške Turističke zajednice

Otvorio ju je i vodio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika. Po usvjanju dnevnoga reda izabrana su radna tijela Skupštine.

Izvješće Verifikacijskog povjerenstva o provedenim izborima podnio je Bruno Horvat. Kako je, među ostalim istaknuo, od 52 poziva upućena članovima TZ izjavu o određivanju predstavnika u Skupštini TZ Nova Gradiška potpisalo je 12 članova i odredilo svoje predstavnike. Na poziv je pisanim putem odgovorilo 15 članova, a od toga su se tri člana očitovala da ne žele predstavnike, dok ostali nisu odgovorili na Poziv, što prema aktima podrazumijeva da ne žele svoje predstavnike u Skupštini. Od ukupno 12 članova izbornoj Skupštini bilo ih je nazočno 9 što je, prema Horvatovim riječima, bilo dovoljno da se sve Odluke mogu donijeti pravnovaljano.

Prema Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Statutu TZ grada Nova Gradiška, Verifikacijsko povjerenstvo je zatražilo da se potvrdi mandat predsjedniku Skupštine. Članovi Skupštine TZ grada Nova Gradiška su jednoglasno donijeli Odluku o potvrđivanju mandata predsjedniku Skupštine TZ Vinku Grgiću dok obnaša dužnost gradonačelnika.

Potvrđeni su i mandati članovima Skupštine TZ od listopada 2020. do listopada 2024. godine: Vinko Grgić, predsjednik; Antonija Došlić, Marko Mokrović, Josip Tokić, Bruno Horvat, Damir Martić, Milan Gavrić, Igor Heli, Luka Grgić, Bernard Kumić, Boris Andraković, Robert Mihaljević i Marijan Relković.

Uslijedio je izbor članova Turističkoga vijeća TZ grada Nova Gradiška također na četverogodišnji mandat. Jednoglasno su izabrani: Vinko Grgić, predsjednik, Antonija Došlić, Marko Mokrović, Josip Tokić, Bruno Horvat, Viktorijo Brdar, Krešimir Knežević, Mato Blažević i Milan Rosić.

Za predstavnika TZ grada Nova Gradiška u Skupštini Turističke zajednice Brodsko-posavske županije izabran je, također jednoglasno, Bruno Horvat.

Izabranima je čestitao Borislav Vidošić i pozvao na aktivan rad u Skupštini i Turističkom vijeću za dobrobit rada Turističke zajednice. –Zahvaljujem vam što ste se prihvatili ovih dužnosti. Mnogi ne žele nikakve dužnosti, ne žele ni u čemu sudjelovati, ali su zato jako „dobri kritičari“ i uvijek znaju naći nekakve zamjerke-rekao je, među ostalim Vidošić.

Uz zahvalu na ukazanom povjerenju Bruno Horvat je, među ostalim, rekao:

-Šestu sam godinu u Turističkom vijeću i u Skupštini TZ grada Nova Gradiška ispred tvrtke „Hrvatska lutrija“ i mogu reći da je suradnja bila plodonosna. Mi smo nastojali sudjelovati u manifestacijama koje obogaćuju društveni, kulturni i svaki drugi oblik razvoja grada. Posebno se zahvaljujem direktorici Dinki Matijević i gradonačelniku.

Ja sam spletom okolnosti došao u Novu Gradišku, ostao zaljubljenik ovoga grada,stekao puno prijatelja, a najvažnije da smo sa mnogim afirmativnim prijedlozima i pitanjima na Skupštini pomogli da ova TZ bude snažna, da ima svoju viziju. Direktorica je sve ove godine odlično odradila i pripremila ovaj operativno- realizacijski dio koji smo mi kao Skupština i Vijeće predložili. Sjetimo se prijašnjih godina kada smo rješavali pitanje smještaja koji nam je malo škripao, pa i manifestacija za koje smo rekli da je važno da one imaju i svoju dohodovnu stranu . Osim onoga troška, očekivali smo i očekujemo kroz boravišnu pristojbu i turističku članarinu da one ostvare svoj rezultat. Ova korona kriza nas je sve usporila i posebno se to vidi u tom financijskom dijelu, no međutim, kao čvrsta i stabilna Turistička zajednica je prepoznata ne samo u ovom novogradiškom kraju, nego i šire. Pratim dosta rad Turističkih zajednica i mogu reći da je malo onih koje se mogu ovakvim radom podičiti. Još jedanput čestitke i gradonačelniku i moram dodati vidi se da Grad značajna financijska sredstva ulaže u razvoj turizma i razvoj ovoga grada. Malo je gradova i gradonačelnika i njegovih suradnika koji na tom dijelu rade kao ovdje-rekao je Bruho Horvat.

Zahvalila se i Dinka Matijević, direktorica TZ grada Nova Gradiška svima koji su pristali biti dio ove turističke priče i dodala:

-Posebno to ističem jer je riječ o volonterskom radu i vi ste ovdje jer želite dobro i ovoj instituciji i gradu hvala vam na tome. Za dva tjedna ćemo se ponovno sastati i donijeti godišnji Plan i program rada za iduću godinu i očekujem da ćete zaista doći sa konkretnim prijedlozima, idejama. Sve ono što nije dobro slobodno recite, sve što trebamo popraviti, popravit ćemo i sve vaše ideje po pitanju razvoja turizma su dobrodošle, a očekujem naravno dobru suradnju.

 AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner