"Mreža školskih radija"

Naziv je ovogodišnjeg projekta kojemu je nositelj Građanska inicijativa NG-Buntovnici, a partneri Elektrotehnička i ekonomska škola, OŠ "Mato Lovrak" te novogradiška Gimnazija i OŠ Ljudevita Gaja.

Sadržaj provedbe projekta i ciljeve predstavili su voditelj Momir Divjak i suradnica na projektu Ivanka Herceg.

Opširnije: "Mreža...

Za kvalitetniji rad "Školskog radija"

U sklopu projekta "Školskog radija" odnosno "Mreža školskih radija" Elektrotehnička i ekonomska škola od 14. je svibnja "bogatija" za dio profesionalne opreme.

Građanska inicijativa "NG-Buntovnici", nositelj projekta, donirala je spomenutoj školi audio miksetu, koja će doprinijeti i kvaliteti i stjecanju novih znanja novinarsko-tehničkoj ekipi.

Opširnije: Za...

Počeo pilot-program "Školskog radija"

U ETŠ i ekonomskoj srednjoj školi 1. prosinca je počeo pilot- program projekta "Školski radio".

 

Kojega u partnerstvu provode učenici ETŠ i ekonomske i OŠ "Mato Lovrak" uz svoje mentore: prof. Nataliju Golovrški, Sanelu Jurić, prof. Tibora Čolovća, i profesorice Zrinku Ivančić i Mateu Vlaović, kao i potporu ravnateljica Sanje Muller-Zoričić i Vesne Lončar-Cindrić

Opširnije: Počeo...

Lovrakovcima o fotografiji

Od camere obscure do današnjih foto aparata i uređaja kojima bilježimo događaje, ljude,prirodu, različite obiteljske svečanosti polaznici projekta "Školski radio".

Učenici OŠ"Mato Kovrak" usvojili su, prema svoj dobi i potrebama projekta, na još jednoj radionici održanoj 13. studenoga u njihovoj školi i pod budnim okom mentorica prof. hrvatskog jezika i književnosti Natalije Golovrški i Sanele Jurić.

Opširnije: ...

Počinje pilot-program „Školskog radija“

S obzirom na veliko zanimanje učenika ETŠ i ekonomske srednje škole i OŠ „Mato Lovrak“ i njihov izuzetno vrijedan rad, raznovrsne teme, ali i njihove, kao i želje njihovih mentora i ravnateljica, s pilot-programom počinjemo nešto ranije nego li je planirano.

Dogodit će se to 1. prosinca, kada će biti emitirana i prva pilot-emisija, za koju su priloge snimili, montirali i u cjelosti emisiju osmislili učenici.Ujedno će to biti i učenički doprinos sadržajima uz Dan grada.

Opširnije: Počinje...

Sudionici projekta "Školski radio" napravili prve praktične korake u UNITAS WebRadiju

Prva praktična radionica u sklopu projekta "Školski radio" za sudionike- učenike i učenice ETŠ i ekonomske srednje škole održana je u prostoru UNITAS WebRadija.

Školski radio radionica No.1

Njih osmero, a stigli su u pratnji svog mentora, prof. Tibora Čolovića, steklo je prva najosnovnija praktična znanja za miks-pultom, a okušali su se u snimanju razgovora svojih kolega u studiju, mijenjali uloge, montirali snimljeno, uočavali vlastite pogreške, uspijevali ih, nakon pokazanoga i samostalno otkloniti.

Opširnije: ...

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška