Počeo pilot-program "Školskog radija"

U ETŠ i ekonomskoj srednjoj školi 1. prosinca je počeo pilot- program projekta "Školski radio".

 

Kojega u partnerstvu provode učenici ETŠ i ekonomske i OŠ "Mato Lovrak" uz svoje mentore: prof. Nataliju Golovrški, Sanelu Jurić, prof. Tibora Čolovća, i profesorice Zrinku Ivančić i Mateu Vlaović, kao i potporu ravnateljica Sanje Muller-Zoričić i Vesne Lončar-Cindrić

Opširnije...

Počinje pilot-program „Školskog radija“

S obzirom na veliko zanimanje učenika ETŠ i ekonomske srednje škole i OŠ „Mato Lovrak“ i njihov izuzetno vrijedan rad, raznovrsne teme, ali i njihove, kao i želje njihovih mentora i ravnateljica, s pilot-programom počinjemo nešto ranije nego li je planirano.

Dogodit će se to 1. prosinca, kada će biti emitirana i prva pilot-emisija, za koju su priloge snimili, montirali i u cjelosti emisiju osmislili učenici.Ujedno će to biti i učenički doprinos sadržajima uz Dan grada.

Opširnije...

Lovrakovcima o fotografiji

Od camere obscure do današnjih foto aparata i uređaja kojima bilježimo događaje, ljude,prirodu, različite obiteljske svečanosti polaznici projekta "Školski radio".

Učenici OŠ"Mato Kovrak" usvojili su, prema svoj dobi i potrebama projekta, na još jednoj radionici održanoj 13. studenoga u njihovoj školi i pod budnim okom mentorica prof. hrvatskog jezika i književnosti Natalije Golovrški i Sanele Jurić.

Opširnije...

Radionica "Medijska pismenost" u ETŠ, ekonomskoj školi

"Medijska pismenost" bila je tema druge radionice održane 2. studnoga u novogradiškoj Elektrotehničkoj,  ekonomskoj srednjoj školi s članovima novinarske sekcije i sudionicima u projektu "Školski radio" čiji je nositelj Udruga NG-Buntovnici, Nakladnik UNITAS Webradija., a partneri ETŠ, ekonomska i gradska OŠ "Mato Lovrak" uz podršku Grada NG i portala AEM-a medijskapismenost.hr.

Riječi je bilo o tome što je medijska pismenost i na koga se odnosi (mediji, djeca, odgojne ustanove,  roditelji).

Opširnije...

Sudionici projekta "Školski radio" napravili prve praktične korake u UNITAS WebRadiju

Prva praktična radionica u sklopu projekta "Školski radio" za sudionike- učenike i učenice ETŠ i ekonomske srednje škole održana je u prostoru UNITAS WebRadija.

Školski radio radionica No.1

Njih osmero, a stigli su u pratnji svog mentora, prof. Tibora Čolovića, steklo je prva najosnovnija praktična znanja za miks-pultom, a okušali su se u snimanju razgovora svojih kolega u studiju, mijenjali uloge, montirali snimljeno, uočavali vlastite pogreške, uspijevali ih, nakon pokazanoga i samostalno otkloniti.

Opširnije...

Mladi i odgoj za medije

U sklopu projekta "Školski radio", kojega u partnerstvu provode Udruga NG-Buntovnici, Nakladnik UNITAS WeBradija, Elektrotehnička i ekonomska srednja škola te OŠ "Mato Lovrak" Nova Gradiška,

održana je 25. listopada druga radionica s temom "Medijska pismenost". Provedena je u OŠ "Mato Lovrak" s učenicima, članovima novinarske sekcije škole i njihovim mentoricama Natalijom Golovrški i Sanelom Jurić, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Opširnije...