Energetska obnova-dar novogradiškoj Gimnaziji za 101. rođendan

Energetska obnova-dar novogradiškoj Gimnaziji za 101. rođendan

Otpočela je 10. veljače i financirana...

,, Tajna djedove stare trešnje'' u Osijeku

,, Tajna djedove stare trešnje'' u Osijeku

Dražen Markotić Vega u Osijeku je...

Uz 109-tu obljetnicu rođenja Grigora Viteza

Uz 109-tu obljetnicu rođenja Grigora Viteza

Kako se bliži obljetnica velikog...

VATROMET KULTURE 2020.

VATROMET KULTURE 2020.

I ove godine u Pučkom otvorenom...

Anketa putovanja stanovnika Republike Hrvatske

Anketa putovanja stanovnika Republike Hrvatske

U okviru projekta "Ažuriranje i dorada...

Demokracija-mit ili?

Demokracija-mit ili?

Potaknut izborima u Tiringiju....

Žene vole pametne muškarce

Žene vole pametne muškarce

Iako smo već imali priliku u Novoj...

  • Energetska obnova-dar novogradiškoj Gimnaziji za 101. rođendan
  • ,, Tajna djedove stare trešnje'' u Osijeku
  • Uz 109-tu obljetnicu rođenja Grigora Viteza
  • ,,Podilaženje lijenosti'' i ,,Normalni ljudi'' u Osijeku- intervju s autorom
  • VATROMET KULTURE 2020.
  • Anketa putovanja stanovnika Republike Hrvatske
  • Demokracija-mit ili?
  • Žene vole pametne muškarce
  • Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada
  • Aleksandra Pavlica, operativna je vatrogaskinja u DVD-u Nova Gradiška i jedina žena koja izlazi na intervencije
 

„Kids fun zona“ treći puta na NG glazbenom ljetu

I na 24. NG glazbenom ljetu bilo je različitih sadržaja za najmlađe od lunaparka, preko edukativnih zabavnih radionica Udruge „ECKO“-Edukativni centar kvalitetnog obrazovanja koju vodi učiteljica Đurđa Trupinić, do Kids fun zone s veselim edukativnim igrama za naše malene sugrađane.

 

I roditelji su si dali truda dovesti dječicu na NG glazbeno ljeto kako bi uživala u njima namijenjenim sadržajima.

 

Tako je bilo i 17. kolovoza na središnjem gradskom trgu koji je odjekivao dječjim glasovima, smijehom i dobrom glazbom, a za to su zaslužni Nikša i Tina i tvrtka „Kakva zabava“ iz Zagreba.

-Kum imena firme je Miro Škoro, a temeljna djelatnost je osmišljavanje, organizacija i provedba različitih edukativno-zabavnih i sportskih igara za djecu. Radimo na području cijele Hrvatske, a radimo zimovanja, ljetovanja, organizaciju dječjih izleta do ovakvih kids fun zona. U pripremi nam je jedan veliki projekt kojega ćemo odraditi vjerojatno u suradnji s Ministarstvom turizma, a koji za cilj ima da djecu okupimo na trgovima,ulicama, da se igraju, skaču, padaju, da budu djeca kako bismo ih odmakli od mobitela, tableta i kompjutora. Zapravo želimo da djeca uživaju u stvarnom dječjem svijetu, a ne virtualnom i da žive onako kako smo mi živjeli svoja djetinjstva, na otvorenom, u druženju i zajedničkoj igri. Oplemenit ćemo to različitim sadržajima, ali temeljni je cilj da izađu van i da budu djeca- rekao nam je u razgovoru Nikša Jurinović, inače rodom iz Nove Gradiške.

Ovaj zanimljiv posao počeo je prije 10 godina u suradnji s konditorskom industrijom iz Zagreba kada su, kako je rekao, radili nešto slično.

- A onda sam odlučio zaploviti u samostalan posao, nakon šest godina spomenute suradnje osnovao sam firmu s vlastitim suradnicima i krenuo dalje razvijajući vlastitu kreativnu priču- istaknuo je Nikša, koji se odlično snalazi i u voditeljskim vodama te ih na zabavan i djeci prilagođen način animira da se okušaju u različitim igrama u kojima otkrivaju svoje sposobnosti i vještine.

Kids fun zona ove je godine ponudila „dvorce“, igre loptom, „mužnju“ mehaničke kravice, jer mnoga djeca zapravo i ne znaju od kuda dolazi mlijeko, a neka nisu vidjela niti kako ova životinja izgleda. Bio je tu i metloboj, dječji rodeo. Djeca su trčala i „šokačku alku“, a bio je tu i „brzogriz“ u kojemu su djeca trebala pojesti keksić u cjelosti se služeći samo ustima i pazeći da niti jedna mrvica ne padne na pod.

-Klinci uživaju, motiviramo ih osim dobrom zabavom, nagradicama, diplomama, ali najvažnije je da se klinci igraju, da su vani i da su djeca-naglasio je Nikša koji je i sam ostao veliko dijete.

-Mislim da je ostati dijete u srcu jedini mogući recept kako bih ostao svoj, jer čim počnemo preozbiljno shvaćati život, nije dobro- uz osmijeh je zaključio Nikša Jurinović.

Lijepo, sunčano vrijeme izmamilo je u grad dosta roditelja i djece tako da su i odrasli uživali u dječjoj zabavi, smijehu, veselju, a grad Nova Gradiška još jedanput i u dane NG glazbenoga ljeta potvrdio se kao Grad-prijatelj djece.

Svakako treba napomenuti kako će klinci i klinceze, a i oni malo stariji i večeras uživati u edukativnim sadržajima koje pripremaju članovi udruge „ECKO“. Nalaze se u Gradskom parku, a stolovi i stolice pripremljeni su za nove izazove i zadatke koje rješavaju i timskim radom. Ono što djeca nacrtaju izrade odmah se nađe i na izložbi čiji su postav orginalno osmislili. Kako? Dodjite i vidite!.

 

Podsjetimo!

„ECKO“ je Edukativni centar kvalitetnog obrazovanja za djecu koja žele znati više.

Udruga Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja Nova Gradiška osnovana je 23. studenoga 2016. godine na inicijativu odgojno-obrazovnih djelatnika, znanstvenika i sveučilišnih suradnika.

Ciljevi Udruge: razvoj i promicanje odgoja i obrazovanja; potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama; potpora cjeloživotnom učenju i obrazovanju odraslih; izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje; poticanje kreativnosti i stvaralaštva u odgoju i obrazovanju; međunarodna suradnja i mobilnost u obrazovanju.

Posjetite ih na 24. NG glazbenom ljetu gdje organiziraju zabavne radionice, a možda se poneko dijete odluči i pridružiti im se i tijekom godine.

I još nešto za djecu i mlade ove večeri. Tradiconalni festival „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji udruge „Hobotnica“ iz Osijeka okupit će na 24. NG glazbenom ljetu 14 mladih, nadarenih pjevača i glazbenika. Neki od današnjih glazbenika svoj su prvi nastup imali upravo na ovom festivalu koji se nekada zvao „Moja prva prava šansa“. Svakako dođite podržati mlade, oni su naša bolja stvarnost i budućnost.


DSCN6748

DSCN6749

DSCN6750

DSCN6751

DSCN6752

DSCN6753

DSCN6757

DSCN6758

DSCN6762

DSCN6763

DSCN6764

DSCN6765

DSCN6768

DSCN6769

DSCN6770

DSCN6771

DSCN6772

DSCN6773

DSCN6774

DSCN6775Imamo 191 gostiju i nema članova online