Manifestacija „Volim ljeto i kulturu“ ide dalje

U mjesecu lipnju iza nas je dosta događaja sadržajno vezanih za naše najmlađe sugrađane, a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“.

Bilo je tu naravno i izložbi i koncerata za poklonike umjetnosti, različitih radionica za naše sugrađane u „zlatnim godinama“.

Upravo zbog što lakšeg provođenja epidemioloških mjera često smo se susretali u Gradskom parku koji se pokazao kao idealno rješenje.

Izložbe

Prva izložba „uživo“ nakon popuštanja mjera bila je izložba naziva „Skice iz Edena“ akademske slikarice Edit Glavurtić, a pripremana je u sklopu projekta „Žene u Domu kulture“ za ožujak. Izostala je tada zbog pandemije koronavirusa i naknadno upriličena.

Također je otvorena i izložba „Totemi i snovi“ Kristine Rismondo, koju još uvijek možete razgledati u Galeriji Doma kulture.

U sklopu manifestacije „Volim ljeto i kulturu“ uslijedit će u Domu kulture, 22. srpnja, otvorenje, također „uživo“ izložbe Luke Petrača naziva „Perpetuum mobile“, izložba mozaika.

U Učilištu „Relković“, kako nam je rekla prof. Danijela Juranović, ravnateljica ove ustanove, polako se prilagođavaju i „kulturi online“.

Tako je već objavljena jedna virtualna izložba i to akademske umjetnice Sandre Radić Parać naziva „Modri eter“.

Nakon nje raspisan je Natječaj za novu izložbu, koji je potrajao mjesec dana, a za koji je vladao jako veliki interes i izložba je veća nego što su organizatori očekivali. Javio se jako veliki broj umjetnika. Izložba je žirirana, a predsjednica žirija bila je Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i prof. Danijela Juranović.

- Izabrali smo nekih 70 radova uglavnom akademskih umjetnika. Izložba je međunarodna, a autore smo pozvali da u ovo neobično i novo vrijeme podijele s nama svoje vizije svijeta bilo da one po karakteru pripadaju utopiji, distopiji ili suprotstavljanju obje mogućnosti unutar jednog dijela diptiha ili slično te da kroz svoju izjavu s publikom podijele u kojim je uvjetima rad nastao i što ih je nagnalo na njegovo stvaranje- istaknula nam je u razgovoru prof. Juranović.

Izložbu možete razgledati na web stranici Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ poumar-ng.hr.

Nastavaljeni su i sadržaji za djecu

U ponedjeljak, 13. srpnja održane su dvije izvedbe književno-kazališnog programa „Tata slikovnica“ glumca Igora Bakse, a bile se namijenjene vrtićancima.koji su istinski uživali, kako u programu, tako i u okruženju novogradiškog Gradskog parka.

Na ovaj način Učilište podržava i akciju „Čitaj mi“, a kako je naglasila prof. Juranović, Učilište za cilj uvijek ima približiti djeci umjetnost i kulturu u svim oblicima.

Večeras (14.07.) u 19 sati također u Gradskom parku u goste stiže Teatar „Naranča“ iz Pule s kazališnom predstavom za djecu „Crvenkapica“ , a za odrasle će od 21 sat biti projekcija filma Stanio i Olio.

Sadržaji manifestacije „Volim ljeto i kulturu“ potrajat će do 25. kolovoza, a održavat će se u Gradskom parku

U ponedjeljak, 20. srpnja u 10 sati vrlo edukativnu kazališnu predstavu za djecu „Naš zeleni planet“ izvest će Kazalište „Smješko“ iz Zagreba.

U utorak, 21. srpnja u 10 sati stiže nam Kazalište „Prijatelj“ iz Zagreba s kazališnom predstavom za djecu „Smjehuljica i Mrgud“, a od 21 sat možete pogledati sjajan film naziva „Sluškinja“.

U srijedu 22.srpnja u 18 sati u Domu kulture bit će otvorena izložba Perpetuum mobile, akademskog umjetnika Luke Petrača, izv.prof.art.

Srpanjski sadržaji manifestacije „Volim ljeto i kulturu“ završit će projekcijom filmova od 21 sat: Spotlight -28. srpnja i Pinokio -29.srpnja

Evo što donosi kolovoz

Ponedjeljak, 3. 8. u 21 sat –Koncert za žlice i gitaru, Tetar Exit i Teatar Ulysses;

Utorak, 4. 8. u 21 sat –projekcija filma „Obiteljske veze“ ; Utorak, 11. 8. u 21 sat – projekcija filma „Divlje priče“; Utorak,18. 8. u 21 sat –projekcija animiranoga filma „Hrabri mališan“.

U petak, 21. 8. u 20 sati uslijedit će Koncert Ansambla MUSICA VIVA (Renata Penezić – flauta, Branko Mihanović – oboa, Jasen Chelfi – violončelo, Pavao Mašić – čembalo.

Sadržaji ovogodišnje manifestacije „Volim ljeto i kulturu“ završit će u utorak 25. kolovoza projekcijom animiranoga filma „Hrabri mališan 2“, a početak je u 21 sat.

Ponavljamo! Svi sadržaji će se održavati u Gradskom parku uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Pokrovitelji manifestacije „Volim ljeto i kulturu“ su Grad Nova Gradiška, Ministarstvo kulture RH i Hrvatski audiovizualni centar.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner