Pestipeto- najava novog albuma

Zadarski reper Pestipeto najavljivao je već snimanje svog novog albuma i sada je došao trenutak kada je snimio svoju prvu pjesmu sa novog albuma.

Odlučili smo popričati malo s njim o čitavom tom projektu, što nam ima reći o zadarskoj hip- hop sceni, kako provodi slobodno vrijeme, kakvi su mu daljnji planovi i još dosta toga:

NGB: Lijep pozdrav,već smo te predstavili na portalu NG-Buntovnici, možeš li nam reći jesi li osjetio neku promjenu kod ljudi nakoln našeg razgovora s obzirom da si nam rekao kako nisi baš ulagao previše u promociju svog rada?

Pozdrav. Je je, malo sam se aktivrao više. I neke stvari su prošle oke. Čak neke za koje ja nisam mislia da ce bit više slušane , više su se prodilale nego neke za koje sam mislio. Kao, na primjer, pjesma "Nikad Ko Ti". Definitivno, album je čulo više ljudi, stranica je življa i ono...

NGB: Tvoj novi album je gotovo ,, skuhan'', kaži nam malo više o samom albumu?

Album se zove "Znanje Od Mesa & Krvi", sve ukupno ima 11 pjesma uz 1 interlude. Snimao sam ga kroz 2-3 mjeseca u Zagrebu u Red Records Studiju. Izgled omota sam objavio (prvu naslovnicu) nedavno kao i prvu stvar "Seljačina" na kojoj gostuje Jbn Igrach iz Zadra. Što se tiče produkcije glazbe; beatove sam radio sve sam. A na svaki je odsvirana po koja dionica (gitare, klaviri,synthovi itd..) od strane Đure Ravenšćaka što je dodatno dignuto na višu razinu muzike u produkciji Red Recordsa. Jednu dionicu ,ili glavnu melodiju, u pjesmi "Iznad Hijena" na kojoj gostuje Alejuandro Buendija je svirala Danijela Benko. Album ću izbaciti na način kad se sve kompletno završi. Pjesmu po pjesmu svaki tijedan-dva. Htio bih da svaka stvar prođe baš ono full, da se čuje. I generalno, više neću radit albume ovako u buduće. Već stvar po stvar i odmah s njom van.

NGB: Tko će se sve naći na tom albumu ako imaš goste?

Da, ima gosta masu. Kao što sam reka gori tu imamo dobru stvar što sam spominjao prije. Znači Alejuandro Buendija (TBF) , Đuro Ravenšćak, AI (Antonija Gračak) i moja ekipa iz Zadra ; znači AL-Z, Jbn Igrach i Pećo iz Shleter Team-a. Svaka stvar mi je posebna i ono svaka mi ima i težinu i dubinu.

NGB: Kakva je rep scena sad u Zadru,kako ti se čini?

Pa scena je ok. Ima nas sada dosta. Svatko nešto radi, uskoro izlazi novi album od Jbn Igracha, Shelter Team je izbacio "Hermetiku", AL-Z sa pjesmom "Ulica je znala" na kojoj mu gostuje Target, Enero radi nešto iako je na brodu. Ja u slobodno vrijeme malo se igram sa beatovima,radim neke remixe i tako. Već imam neke ideje za dalje. Ono baš ima svega, koga zanima. Baš može naći dobre stvari od svakoga.

NGB: Pratišli čitavu hrvatsku hip-hop scenu i što nam imaš reći o njoj s obzirom koliko dugo si u svemu tome, idemo li u dobrom smjeru?

Mogu reći da pratim, ne sada ono stalno stalno, ali san nekako u toku. Ja osobno sam od 2005. godine baš "službeno" , ali sa poduzim stankama i tako. Tek baš u ovo vrijeme se nekako osjećam da stojim nekako kako treba. Naša scena je genralno meni bomba. Doslovno ima svega, di god da se okrenem more spotova, stvari, albuma. Meni je scena show. A idemu sad dali je taj smjer dobar ili loš...ne bitno. Scena ide naprijed i to je najbitnije.

NGB: Kako provodiš svoje slobodno vrijeme kad ne stvaraš, koji su ti hobiji?

Bavim se sportom, čitam dosta, filmovi,serije, učim njemački… Nikad nije dosadno.

NGB: Zna li se dovoljno za mlade repere i što misliš zbog čega je tako?

Ah sad... Reče Konfucije jednom "Po glazbi naroda prepoznat ćete mentalitet naroda" . Tako da ja bih rekao da se "zna i ne zna" . Koga zanima naći će ih, ko voli rap naći će ga. U Zadru je ono..mala sredina, mali grad. Koliko bi to bilo sad dovoljno, bilo bi ludilo da znaju svi. Al većinu to ne zanima, i ono od te glazbe 'nema kruva' kako bi se reklo.

NGB: Možemo li očekivati neke nastupe sad i promocije albuma?

Svakako. Uvijek znate, nešto se kemija na ljeto. Naravno i spotovi su u planu i svega pomalo. Općenito za to sam uvijek ready, to mi je show. Pa vidjet ćemo kad sve izađe van. Hoće li gdje ostavit kakvog traga ono "bumo vidli".

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner