Opća bolnica Nova Gradiška, bolnica o kojoj uz Županiju, kao osnivača, brinu i Općine i Grad

Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška održao je 10. studenoga konferenciju za novinare, zahvalio Općinama i Gradu za doprinos stvaranju kvalitetnijih uvjeta rada u Bolnici te izvjestio o epidemiološkoj situaciji, radu bolnice i zdravstvenim uslugama u vrijeme COVID-19.

Konferencija je zbog epidemiološke situacije održana na otvorenom ispred Ureda ravnatelja, a nazočni su joj bili i načelnici općina Staro Petrovo Selo, Rešetari i Okučani;Nikola Denis, Zlatko Aga i Aca Vidaković.

U prvom dijelu ovoga susreta s novinarima ravnatelj dr. Kolodziej zahvalio je predstavnicima medija na kontinuiranom praćenju svih događanja vezanih za novogradišku bolnicu te za pravodobno izvješćivanje javnosti o svemu važnom za zdravlje ljudi.

Zahvalio se ravnatelj potom i načelnicima za doprinos kojega su njihove Općine prošle i ove godine dale za opremanje bolnice i stvaranje boljih uvjeta rada zdravstvenih djelatnika kao i za liječenje pacijenata. Posebno je to važno u nastaloj epidemiološkoj situaciji i borbi protiv pandemije koronavirusa te naporima kojega ulažu novogradiški zdravstveni djelatnici u zbrinjavanju oboljelih.

-Želim se zahvaliti načelnicima Općina koje su u 2019. i u ovoj godini donirale značajna sredstva za Bolnicu. Općina Rešetari izdvojila je 17.000 kuna za EKG aparat za hitni internistički prijem, a općine Okučani i Staro Petrovo Selo su u prvoj polovici godine donirale 100.000 kuna za vrlo vrijedan aparat za ergometriju, također za Interni odjel. Svaka Općina je donirala po 50.000 kuna. Prošle godine sve Općine i Grad Nova Gradiška sudjelovali su u obnovi Odjela pedijatrije. Imali smo namjeru sve ih okupiti i napraviti prigodno otvorenje Odjela što zbog epidemiološke situacije nismo mogli. Sve Općine novogradiškoga kraja su donirale po 50.000, a Grad 100.000 kuna tako da smo uspjeli završiti ovaj vrlo vrijedan projekt. Svima se još jednom zahvaljujem – rekao je dr. Josip Kolodziej i dodao da je Grad Nova Gradiška u svom proračunu za 2020. godinu za potporu Bolnici predvidio 100.000 kuna koje će se kada se doznače iskoristiti za Covid odjel.

Izjave načelnika

Općinski načelnici izrazili su zadovoljstvo što su donacije njihovih općina bolnici bile od pomoći.

-I prošle godine je općina Rešetari, kao i druge naše općine, a i ove godine, ispunila svoju ugovornu obvezu i nadam se da će ovaj mali oblik naše pomoći biti od koristi osobito u ovim teškim vremenima za medicinu. Zahvaljujem se ravnatelju i svim djelatnicima bolnice na skrbi koju maksimalno pružaju svim pacijentima, pa je ova donacija i svojevrsna zahvala na tomu.Nadamo se da ćemo uskoro izaći iz ove COVID krize i da će biti i više novca za ovakve donacije. Još jedanput moram naglasiti da od kada je ravnatelj dr. Kolodziej i od kada su novi voditelji Odjela u bolnici, vidljive su kvalitetne promjene, kako vizualne tako i u pružanju zdravstvenih usluga. Općina će i dalje pomagati donacijama koliko god bude mogla-istaknuo je Zlatko Aga, načelnik općine Rešetari.

- Ovo je bolnica svih nas žitelja bivše općine Nova Gradiška i općina Okučani će i dalje, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati ovakve projekte. Smatram da naša bolnica skrbi i brine o svim građanima, na tome smo,a posebno u ovo vrijeme pandemije, izuzetno zahvalni. Tu zahvalnost pokazujemo i na ovaj način i to nam je rekao bih i obveza- rekao je Aca Vidaković, načelnik općine Okučani.

-Izrazio bih zadovoljsto i vlastito i u ime stanovnika općine Staro Petrovo Selo što smo na ovaj mali način uspjeli doprinijeti opremljenosti naše bolnice. Iskreno se nadam da će uređaj za kojega smo donirali 50.000 kuna pomoći svim zaposlenicima novogradiške bolnice, ali i pacijentima. Drago mi je da smo i prošle, a i ove godine pomogli. Nadam se da ćemo i ubuduće moći pomoći poboljšavanju uvjeta rada u bolnici kroz donacije i zajedničke projekte jer ipak se svi žitelji sa šireg novogradiškog područja za zdravstvene usluge obraćaju u ovu bolnicu, pa je to na neki način i naša dužnost- naglasio je Nikola Denis, načelnik općine Staro Petrovo Selo.

Sva su trojica načelnika istaknula kako je zapravo uloga ravnatelja dr. Josipa Kolodzieja koji ih je sve okupio, bila i najznačajnija. Upravo taj poticaj na zajedničko djelovanje bio je presudan i za uključivanje u projekte koji doprinose unapređenju ukupnog zdravstvenog sustava u bolnici.

Načelnici su također apelirali na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera u spriječavanju širenja epidemije koronavirusa i tako pomognu opterećenim zdravstvenim djelatnicima novogradiške bolnice.

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner