Udruga „Suncokret“ obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Novogradiška udruga „Suncokret“ druženjem članova- djece, mladih, roditelja, udomitelja i njihovih gostiju, u Pansionu „Slavonski biser“, obilježila je 16. svibanj, Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Koliko im znači ovo okupljanje u njihovu čast, druženje, razgovor pokazala su nasmiješena lica članova našega „Suncokreta“, a u ime svih njih brojnim je gostima, podupirateljima i prijateljima dobrodošlicu poželjela i riječi zahvalnosti uputila Kata Vukšić, predsjednica Udruge.

Opširnije...

Likovna izložba učeničkih radova u ETŠ i ekonomskoj školi

U predvorju ove novogradiške srednje škole otvorena je 16. svibnja, a sa ukupno 113 radova predstavilo se 11 nadarenih učenika.

Izložba je organizirana na poticaj knjižničarke prof. Angeline Bijelić, koja i inače osmišljava različite zanimljive sadržaje kako bi učenicima školska knjižnica bila mjesto odmora, edukacije i u kojoj bi rado boravili. A da je u tomu uspjela potvrdili su i oni sami riječima: Pa knjižnica nam je zapravo jedan super školski dnevni boravak!

Opširnije...

Neotkrivene atrakcije u zavičaju Klepetana i Malene

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u zagrebačkoj Vinoteci Bornstein predstavila ponudu u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe.

Zagreb, 3. svibnja 2019. – Vole je bikeri, otkrivaju je ljubitelji pivske craft scene, atraktivno je odredište ruralnog turizma, poznata je slavonska gastro destinacija bogata tradicionalnim i urbanim manifestacijama - Brodsko-posavska županija sjajan je izbor u svako doba godine.

Opširnije...

KKI "Brod" pobjednici na 20. međunarodnim sportskim susretima osoba s invaliditetom "Bljesak" 2019.

Tradicionalno su održani u Slavonskom Brodu uoči obilježavanja obljetnice veličanstvene VRO „Bljesak“ i to 27. i 28. travnja.Pokrovitelj je i ove godine bilo Ministarstvo hrvatskih branitelja RH, a supokrovtelji Brodsko-posavska županija i grad Slavonski Brod.

Sudjelovalo je 250 sportaša, odnosno 30 ekipa iz Hrvatske, BIH, Mađarske i Slovenije, a natjecali su se u košarci u kolicima, sjedećoj odbojci, boćanju i šahu. Organizatori događanja bili su Športski savezi invalida grada Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije te članice Saveza OKI “Marsonia”, KKI “Brod”, Boćarski klub invalida “Dan” i HVIDRA Slavonski Brod.

Opširnije...

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner