ZOVKO: IZVANREDNO STANJE NE MOŽE BITI IZLIKA ZA NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE POLICIJE

PredsjedniK HND-a Hrvoje Zovko osudio je postupanje policajca prema novinarki HRT-a, koji je prekinuo njezino javljanje uživo ispred Doma za starije i nemoćne u Splitu, istaknuvši da izvanredna situacija ne može biti izlika za neprihvatljivo ponašanje.

"Ovakva vrsta ponašanja je nedopustiva i ona se ne smije događati. Ne može nikakva izvanredna situacija biti izlika za ovakvu vrstu ponašanja", kazao je Zovko u izjavi za Hinu.  

Novinarki HRT-a Ivani Šilović tijekom njezinog razgovora uživo u utorak navečer policajac se obratio povišenim tonom zahtijevajući da se udalji, što je prekinulo njezin razgovor s ravnateljem splitskog Doma za starije i nemoćne Ivanom Škaričićem. 

Zovko je u ime novinarskog društva izrazio punu podršku novinarki Šilović i cijeloj televizijskoj ekipi. Ustvrdio je kako je Šilović profesionalno radila svoj posao te da nije bilo nikakvog razloga za takvo postupanje.

Predsjednik HND-a pozdravio je ispriku Policijske uprave splitsko-dalmatinske te izrazio razumijevanje za rad policije u izvanrednim okolnostima, ali i dodao kako je postupanje policajca bilo neprihvatljivo.

"Ovo je drugi put u 10 dana u Splitu da se policija na grubi način odnosi prema novinarkama. Prvi je slučaj bio s novinarkom Slobodne Dalmacije Silavnom Uzinić, za nas je to neprihvatljivo. Nadamo se i želimo vjerovati da se ovakve stvari više neće događati", poručio je Zovko.

Izvor: hnd.hr

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner