Trčanjem do zdravlja

Humanitarna je utrka održana 8. lipnja u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Podružnice „Dr. Zorislav Slović“ Nova Gradiška.

 

Cilj je bio daljnje prikupljanje sredstava za kupnju sonde za novi UZV aparat za prevenciju raka prostate što će uvelike značiti u prevenciji karcinoma prostate i ubrzati ishođenje potrebnih nalaza u novogradiškoj Općoj bolnici.

S obzirom da je cijena sonde koju Liga želi nabaviti 66.506.25 kn, poslije iznimno vrijednog kulturnog događaja, koncerta „Noć filmske glazbe“ (orkestar,solisti i Vokalni ansambl HNK Osijek) kojega je novogradiška Liga upriličila 16. veljače 2019.u dvorani ETŠ i ekonomske škole, uslijedio je drugi dio ove humanitarne akcije i to sportski u kojemu su sudjelovali naši sugrađani svih dobnih skupina.

U ime novogradiške Podružnice lige sudionike humanitarne utrke i sve okupljene pozdravila je predsjednica Terezija Grgić i tom prigodom, među ostalim rekla:“ Novogradiška Liga pridružila se i nacionalnoj javnozdravstvenoj kampanji "Sve za njega" koju su organizirali Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate i Hrvatske lige protiv raka. Odlučili smo nabaviti potrebnu sondu i ta naša akcija je osmišljena u tri dijela. Prvi je dio bio humanitarni koncert, drugi dio je ova humanitarna utrka svih generacija građana Nove Gradiške. Dragi građani hvala vam što ste se ovako u velikom broju odazvali, posebno hvala svim sportskim djelatnicima, profesorima, nastavnicima i voditeljima raznih našh vrijednih udruga u sportu. Hvala i vama djeco što ste došli i što se ovako od malih nogu učite humanitarnom radu. Sva sredstva koja prikupimo i od ove akcije namijenjena su kupnji sonde za UZV aparat za prevenciju raka prostate. U prvom dijelu akcije skupili smo 33.000 kuna. Ovom sada i još jednom, a bit će to kazališna predstava koju nam je za ovu namjenu poklonio naš književnik i dramski pisac Miro Gavran, nadam se da ćemo prikupiti preostala potrebna sredstva, rekla je Terezija Grgić i posebnu zahvalu uputila za odaziv u provedbi ove akcije i članicama Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Nova Gradiška.

Potporu akciji dala je i Turistička zajednica i direktorica Dinka Matijević, kao i grad Nova Gradiška i gradonačelnik u ime kojega se obratio njegov zamjenik Borislav Vidošić:“Posebno mi je drago što se u našemu gradu organizira još jedna humanitarna utrka i želio bih zahvaliti svim onim dobrim ljudima koji su se potrudili da ovo organiziraju, naravno našoj Podružnici „Dr. Zorislav Slović“ Hrvatske lige protiv raka i predsjednici Tereziji Grgić, svim članovima i članicama Lige. Novogradiščani su se puno puta pokazali kao ljudi velikoga srca u svim našim humanitarnim akcijama, a potvrđuju to i danas. Želim da što prije skupimo potrebna sredstva kako bi doprinijeli humanom cilju- rekao je Borislav Vidošić.

U ime Opće bolnice Nova Gradiška i ravnatelja dr. Josipa Kolodzieja obratila se i zahvalila dr. Dubravka Klobučar, voditeljica Odjela za pedijatriju:“Veliku potporu pružamo novogradiškoj Podružnici Lige protiv raka i Tereziji Grgić koja nas ovakvim akcijama već dugi niz godina oduševljava, ohrabruje i potiče. Zahvaljujem svima vama koji ste danas došli sudjelovati i dati potporu ovoj humanitarnoj utrci. Sva prikupljena sredstva bit će upotrijebljena za kupnju ultrazvučne sonde koja će poboljšati kvalitetu dijagnostike, a samim time i olakšati liječenje. Našim sportašima želim uspješan dan.“

U stručnom dijelu humanitarne utrke pomogao je i prof. Mladen Šop, koji je inicirao i prije 20 godina pokrenutu humanitarnu utrku koju organizira Društvo naša djeca.

-Sa zadovoljstvom ističem da smo se našli u lijepom broju i nastavljamo s tradicijom humanitarnog rada u našem gradu i to na novoj stazi u našem prelijepom parku. Medalje su osigurane, ali uvijek je najvažnije sudjelovati. Svi ste vi pobjednici -rekao je prof. Šop.

Sportske su i one ljudske snage udružili djeca, mladi i oni s iskustvom, ali i oni koji su svojim prilogom pomogli biti bliže konačnom cilju- kupnji ultrazvučne sonde za dijagnostiku raka prostate u urološkoj ambulanti Opće bolnice Nova Gradiška.

U organizaciji ove humanitarne utrke pod nazivom „ Trčanjem do zdravlja“ novogradiškoj Podružnici Hrvatske lige protiv raka pridružili su se Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Nova Gradiška, odgojitelji Dječjeg vrtića NG, profesori, nastavnici, kao i članovi Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Potporu im je, kao i uvijek, dala i Opća bolnica Nova Gradiška.

Ono što je najvažnije: Ponovno smo bili zajedno u ostvarenju humanog cilja za opće dobro.

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner