Rukomet u Ohridu za Tošeta Proeskog

Ovim osvrtom želim napraviti rezime svih godina u nazad vezanim uz Rukometne veterane Nove Gradiške i dane koji se vrte oko datuma pogibije Tošeta Proeskog 2007 u blizini Nove Gradiške.

 Svi se sjećamo toga nesretnog događaja i svega što je poslije toga uslijedilo u našem gradu. Toše je poginuo 16. listopada, 2007. godine u automobilskoj nesreći u kojoj je preniuo na mjestu, prevežn je u opću bolnicu Nova Gradiška,  u Makedoniju transportiran vojnim helikopterom te je sahranjen na mjesnom groblju u svom rodnome gradu Kruševu 17.listopada 2007. a u Makedoniji je proglašen Dan žalosti.

Nedugo zatim na inicijativu Rukometnih veterana Nova Gradiška i Turističke zajednice grada Nova Gradiška, organizirano je memorijalno obilježavanje tog nesretnog događaja raznim manifestacijama, kulturnih i sportskih sadržaja pa su tako sad već tradicionalno održava Turnir rukometnih veterana, memorijalni maraton Nova Gradiška – Kruševo, uz dolazak Makedonskog izaslanstva na polaganje vijenaca na spomen obilježje u sportskom parku Ivo Petranović.

U nazad nekoliko godina memorijalni rukometni turnir „Toše Proeski“ održava se umjesto u Novoj Gradiški u Republici Makedoniji, točnije do 2015. godine turnir se održavao u našem gradu, ali uz dogovor rukometaša Makedonije i rukometnih veterana NG, turnir je dislociran u Republiku Makedoniju, pa tako unazad nekoliko godina rukometni veterani i veteranke NG uz delegaciju grada Nova Gradiška su gosti kod Makedonskih prijatelja.

Turnir je prerastao u međunarodni turnir uz gostovanje velikog broja ekipa iz šire regije. Ovogodišnji turnir održava se u biseru Makedonske države, Ohridu od 10. – do 14. listopada., kao i proteklih godina i ovogodišnje druženje će ugostiti i naše predstavnike grada i sporta. Želim im ugodne trenutke sa dugogodišnjim prijateljima iz Makedonije.

Iako svoj ovogodišnji odlazak u Makedoniju, sam morao otkazati, cijelim srcem i dušom ću ovih nekoliko dana biti tamo uz ljude koji mi puno znače.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner