EDUKACIJA O ULOZI PREHRANE KOD OBOLJELIH OD RAKA

Pravilna prehrana iznimno je važna tijekom liječenja i oporavka od zloćudnih bolesti.

Onkološko liječenje (kemoterapija, radioterapija) može uzrokovati mučnine i povraćanja, proljeve, opstipacije, promjene osjeta okusa, ranice u ustima, suhoću usta, teškoće sa žvakanjem i gutanjem, gubitak apetita, umor, anemiju te je važno znati kojim namirnicama dati prednost, koje izbjegavati, za koji se dodatak prehrani odlučiti, kako prepoznati nutritivni deficit, kako prilagoditi prehranu stanju svog organizma, fazi liječenja te reakciji na terapije.

Opširnije: ...

Kreativni ste? Upoznajte Vijugu

Ukoliko se bavite nekim oblikom umjetnosti, želite pokazati svoj rad cijelom svijetu, Na pravom ste mjestu!

Platforma Vijuga je upravo mjesto na internetu gdje možete pokazati svoje kreativne radove, biti ocijenjeni ili naručiti i kupiti neku umjetninu. Htjeli smo saznati nešto više o tom mjestu pa smo razgovarali s Darkom Grundlerom, osnivačem Vijuge:

Opširnije: ...

„NGeneracija“, novi projekt novogradiške Udruge umirovljenika

Predstavljen je 27. siječnja u prostoru Udruge Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška

.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na temelju Poziva za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu.

Opširnije: ...

Paketi djece iz Nove Gradiške stigli danas i u Jabukovac i u Sisak

Kao što je i najavljeno 22. siječnja iz Nove Gradiške su na područje pogođeno potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji dostavljeni i preostali paketi prikupljeni u humanitarnoj akciji „Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine“.

Kako smo saznali od Dijane Baković, jedne od organizatorica ove plemenite akcije, 70 paketa podrške naših najmlađih sugrađana predano je najprije u Caritas Sisačke biskupije gdje ih je preuzela časna sestra Smilja Čirko jedna od koordinatorica distribucijskog centra biskupijskog Caritasa.

Opširnije: Paketi...

Održana završna konferencija projekta „Osnaživanje mladih pokretača ruralnih zajednica“

Udruga Studio B danas je, 27. siječnja, održala završnu konferenciju projekta „Osnaživanje mladih pokretača ruralnih zajednica“ koji provodimo u partnerstvu s Općinom Vrbje od veljače 2020. do 31. siječnja 2021. godine.

Projekt je podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; odnosno Središnji državni ured za demografiju i mlade u iznosu od 84.000,00 kn, dok je partner Općina Vrbje osigurala sufinanciranje u iznosu od 1.000,00 kn.

Opširnije: Održana...

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner